Når kreativitet og kunstneriske processer bliver katalysator for udvikling

De fleste ved det godt allerede: Vejen til udvikling går gennem HANDLING. De færreste går dog så modigt til værks som social kunstpioner Helle Fuglsang. Jeg var med hende i Tanzania i efteråret 2012 og har skrevet en reportage til magasinet Teater 1.

Her er et kort uddrag fra artiklen:

“Helle Fuglsangs mål er at styrke og udvikle kreativiteten hos mennesker. Hendes kunstneriske processer skaber empowerment og viser nye udviklingsmuligheder for mennesker i lokalsamfund.”

“Deres kroppe livede op. Pludselig var de ikke udsatte skæbner uden familie og fremtid. Den kreative energi gav dem en menneskelig værdighed tilbage.”

“Jeg laver et projekt, der involverer havnens folk og giver dem en anden oplevelse af deres hverdag. De siger, at de har tillid til mig, fordi jeg ikke er bange for dem.”

“For de fleste mennesker i Tanzania er kunst ikke kultur. Det er bare en del af det, de gør.”Med social kunstpioner Helle Fuglsang i Tanzania: Performance på Bagamoyo Havn september 2012. Foto: Mathias VejerslevPerformance på Bagamoyo Havn september 2012. Fra venstre designer Armani, der styrer kameraet, som projicerer performancen på havnekontorets mur. Interaktiv installationskunstner Nils Wiberg er den høje lyse skandinav i midten. En masai har givet ham tilnavnet ‘manden med skæg som en løve’. Til højre ses digital kulturformidler Karen Toftegaard med live-streaming kameraet. Foto: Mathias Vejerslev.

Se hele artiklen her: Reportage: Tæt på solen i Teater 1, no 161 December 2012 eller køb det velskrevne magasin om scenekunst – Teater 1 lige her.

Du kan også læse blog-reportager fra turen på www.wilmaversion.dk – skrevet af ‘yours truly’.

Danish